Migawki Tygodnia



 Się tworzył



Serduszko dla mojego synka :*



 Aaaa aaa, kotki dwa...



 Dzień pizzy świętowaliśmy jak należy...i tylko śliczne pudełko pozostało.



 Jajka na szpinaku w kokilkach, które wygrałam na blogu u Pani Dżi



Polski tydzień w Lidlu



Mój Buziak



I piękna latarnia.


17 komentarzy:

  1. szpinak wcześniej jakoś przygotowałaś do tych jajek?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, przesmażyłam go na patelni z cebulką i czosnkiem, i doprawiłam do smaku :)

      Usuń
  2. Czy Wasz Artur jest zawsze taki grzeczny jak wygląda na zdjęciach i tak jak piszesz? Normalnie dziecko anioł! Sam się bawi, wymyśla, ciagle uśmiecha...
    Nie przypominam sobie byś pisała o jakichkolwiek problemach z nim... no może raz z tym sikaniem:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Artur ma lepsze i gorsze dni, jak każdy :) Oczywiście, czasem się buntuje, marudzi, popłakuje, ale ogólnie jest bardzo wesołym i radosnym dzieckiem i potrafi zająć się czymś przez dłuższy czas. Wiesz jestem jego matką i moja opinia jest pewnie bardzo subiektywna, ale w sumie panie w żłobku też go chwalą, więc ogólnie jest grzeczny. Ale do dziecka - anioła mu jednak trochę brakuje :)

      Usuń
  3. U was Polski tydzień a u nas Włoski się zapowiada :)))

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaki słoooodziak!! Buziaki dla niego :) Kurczę też bym chciała zobaczyć trochę świata :)
    Z przepiśnikami widzę pełna profeska :) aaaa i... mamy taką samą pościel :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To już ostatni przepiśnik "w tym sezonie" :) A tą pościel uwielbiam za kolory i wzór :)

      Usuń
  5. Super zdjęcia. zdradzisz przepis na te jajka na szpinaku - uwielbiam szpinak :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szpinak trzeba najpierw rozmrozić i posiekać (no chyba, że masz żywy :) Przesmażyć na patelni z łyżką oleju, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, cebulą pokrojoną w kosteczkę i solą i pieprzem do smaku. Jeżeli lubisz, możesz też dodać łyżkę serka Philadelphia w ulubionym smaku lub inny kremowy, twarogowy serek. Na spód kokilek wykładamy szpinak, następnie wybijamy po jednym jaju, zapiekamy około 10 minut do momentu zcięcia się białka. Czas zależy też od tego, jak bardzo zcięte lubisz jajeczko :) Smacznego.

      Usuń
  6. Odpowiedzi
    1. Pyszczek otulony w komin od Ciebie :*

      Usuń
  7. super wygląda ten szpinak, nie wiedziałam, że był dzień pizzy, a uczciłabym bo kocham włoską kuchnię;) widzę, że się zadomawiacie w Londynie, Arturek taki usmiechnięty.

    OdpowiedzUsuń
  8. UWIELBIAM SZPINAK!!! UWIELBIAM TEZ PIZZE.. I NALEŚNIKI, JA OGÓLNIE UWIELBIAM JEŚĆ WSZYSTKO CO NAJPIERW "PIEŚCI" OKO :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Taste of Poland bardzo bym chciala tutaj tez miec. Coz Wy macie te plusy bycia jednak blizej domu. Co jaki czas jezdzicie do Polski? Tesknisz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jedziemy teraz w marcu, po 5 miesiącach rozłąki. Później planuję jechać w lipcu lub sierpniu. Jasne, że tęsknię :) Ale i tak bardziej tęskniłam za mężem, kiedy ja byłam jeszcze w Polsce a on już tutaj.

      Usuń
  10. Uroczy ten Twój Buziak :-) Pudełko od pizzy piękne, jeszcze nigdy nie spotkałam się z takim :-) Jajka na szpinaku na pewno pyszne, no i jakie śliczne kokilki :-)

    OdpowiedzUsuń